Psychotherapie is een uniek proces van ontmoeting en samenwerking met als doel emotionele nood te verhelpen. We staan stil bij de persoon met zijn wijze van verwerken, zijn sterktes en kwetsbaarheden en hoe deze zich geïntegreerd kunnen ontwikkelen om weerbaarder te worden.

In de sessies nemen we tijd en ruimte om in rust te onderzoeken waarom we reageren zoals we doen. Dit is gericht op het versterken van inzicht en verdiepen van ervaring. Wat voel je? Wat doet de situatie met je? Welke neiging heb je? Welk effect heeft jouw reactie op de situatie?


Vaak zijn onze reacties gebaseerd op pijn of angst en het vermijden ervan. Die kunnen recent of oud zijn; we gaan na hoe ze je hier en nu blokkeren. In psychotherapie word je gesteund om veilig door een blokkade heen te komen, om in beweging te komen en om vrij vorm te geven aan je leven. Dezelfde situatie kun je op een nieuwe manier beleven en je krijgt meer keuzevrijheid om ermee om te gaan. Nieuwe ervaringen hebben we nodig om een gevoel van evenwicht, levendigheid, zin en ontwikkeling te krijgen.

VOOR WIE/WAT

angst: paniek, sociale fobie, piekeren
autismespectrumstoornis
minderwaardigheidsgevoelens
identiteitsvragen
relatieproblemen
opvoedingsvragen
wisselende/sombere stemming en depressie
burn-out

voor (jong)volwassenen

psychotherapie imagepsychotherapie image